Isvett - introduksjon turskøyter med vekt på sikkerhet

Kurs

Fra dato
20. november 2019 kl. 18:00
Til dato
24. november 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Introkurs Friluftsliv, Skøyter
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

De siste årene har det blitt mer vanlig med turskøytetur i Trøndelag, og det er fler og fler som bruker tiden før snøen kommer til skøyteturer. Turskøyter (Långfärdskridsko) på innsjøer har vært en vanlig turaktivitet i Sverige siden 70-tallet, men ikke like vanlig i Norge der det har vært ski som har vært første prioritet. De siste årene har snøen kommet seint, men det har vært kuldegrader som har gitt mange flotte islagte vann. Så nå har også trønderne kommet seg på isen. Har du lyst til å lære mer om isvett - introduksjon til turskøyter kan du komme på vår isvett og sikkerhetskveld onsdag 20.november og skøytetur søndag 24.november.

Det vil denne kvelden være fokus på sikkerhet ved skøyteturer på innsjø. Skal du mestre skiftende forhold er det viktig med forståelse av variasjonen i isen, gode rutiner for å følge med på isen, samt riktig sikkerhetsutstyr. Du må dessuten kjenne til hva du skal gjøre for å hindre at et uhell blir en ulykke. Frode Vassenden er en ivrig turskøyter i Trondheimsområdet og vil sammen med med Barbro Karlsson, som har erfaring fra "långfärdskridsko" i Sverige og Norge, dele sine erfaringer og kunnskap om turskøyting.

Vi går igjennom hvilke forberedelse og utstyr som trengs for en skøytetur på sjø, samt planlegger søndagens tur til en innsjø i vårt nærområde der det er skøyteis. Denne sikkerhetskvelden er åpen for alle som har lyst å vite mer om turskøyting, men obligatorisk for de som skal bli med på søndagens tur på turskøyter.

Aktuelt turmål bestemmes etter vær og isforhold samme uke som turen. For å kunne være med på denne turen trenger du turskøyter og sikkerhetsutstyr, samt skøyteerfaring. Utstyrsliste blir levert ut på sikkerhetskvelden.

Sikkerhetskvelden avholdes onsdag 20. november på TT-brygga kl. 18.00

Skøyteturen søndag 24.november: Tid og sted bestemmes i uke 47 av hengig av vær og isforholdene.

Skriv i kommentarfeltet ved påmelding om du kun ønsker å delta på sikkerhetskvelden.

Sikkerhetskvelden/skøyteturen er gratis for medlemmer av turistforeningen. For ikke medlemmer koster sikkerhetskvelden/skøyteturen kr 250,-

 

 

 

Isvett - introduksjon turskøyter med vekt på sikkerhet

De siste årene har det blitt mer vanlig med turskøytetur i Trøndelag, og det er fler og fler som bruker tiden før snøen kommer til skøyteturer. Turskøyter (Långfärdskridsko) på innsjøer ...

Kontaktinformasjon: