RETT UT går inn i Strindamarka-litt lengre tur

Fellestur

Dato
16. oktober 2018 kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

I dag tar vi buss nr 54 til Brattsbergflata. Her følger vi den gamle Bratsbergveien til gården Bratsberggrinda. Derfra bratt opp og over Sæteråsen frem til husmannsplassen Leiråsen (under Ekle vestre). Her vil det passe fint å raste på grasvollen. Videre opp til Liaåsen med vid utsikt.

Herfra flere alternativer. Det korteste er å skogsvei ned til Nordre Lia og ta buss nr 54 tilbake fra holdeplassen nedenfor (Gisvold). Like før vi kommer ned til N. Lia går vi etter en hulvei ved siden av skogsveien og passerer noen gravhauger. Turen tar 4-5 timer med rast.

Oppmøte: På buss nr 54 til Brattsbergflata. NB, turen starter på bussen som går kl 11:04 fra Prinsensgate P1. Turleder går på bussen underveis.

Varighet: ca 4-5 timer.

Lengde: ca 10-12 km tur/retur.

Om RETT UT - turene:

Turglede og naturopplevelser: En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. RETT UT - turene er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder i greit gåtempo. Turene varer i 2-3 timer, og blir lagt i nærområdene, enten i marka nær byen eller i byen. Turer på dagtid, tirsdager kl. 11.00 og turer på kveldstid, onsdager kl. 17.30. Her kan du få nye turvenner, motivasjon, flotte naturopplevelser og inspirasjon til nye turer.

Det er ikke tillatt å ha med hund på TT sine organiserte turer.

Hvor går vi? Vi har arrangert turer på Ladestien, til Geitfjellet, Liaåsen i Estenstadmarka, Solemsvåttan, Grønlia, beversafari langs Teisen- og Baklidammen, måneskinnstur til Elgsethytta, båltur  og mye mye mer. Finn turen du har lyst til å være med på, eller bli en fast turdeltaker. Vi ønsker alle vel møtt, det er høyt under taket og god stemning enten vi nyter utsikten fra Gråkallen eller vandrer sentrumsrunden langs Nidelven.

Alle RETT UT - turer er gratis og uten påmelding.

RETT UT går inn i Strindamarka-litt lengre tur

I dag tar vi buss nr 54 til Brattsbergflata. Her følger vi den gamle Bratsbergveien til gården Bratsberggrinda. Derfra bratt opp og over Sæteråsen frem til husmannsplassen Leiråsen (under Ekle vestre). ...