Fjellsportsamling i Innerdalen

Fellestur

Fra dato
15. juni 2018 kl. 20:30
Til dato
17. juni 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Telttur
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Innerdalstårnet (Tårnet) er et fjell som er kjent over hele landet. Med sine steile sider som ender opp i et lite platå på toppen 1452 meter over havet er Tårnet et meget populært fotomotiv. Den er også landskjent som «Blåfjell» fra NRK-serien «Jul i Blåfjell», så her har dere muligheten å komme dere på selve Blåfjell!

 

Normalveien er for de som ikke klatrer, men ønsker en heftig, men overkommelig fottur i Norges vakreste dal. De som ønsker å ta den enda litt lengre og vil benytte seg av tau og egne sikringer kan velge mellom flere ruter på selve Tårnet, og enda flere i fjellene rundt, så her er det plass til alle.

 

Vi drar fra Trondheim fredag ettermiddag og tar oss inn til Innerdalshytta.

Koordinator legger opp turen til at vi overnatter i telt, men de som ønsker å booke rom på Innerdalshytta kan gjøre det. Den selvbetjente hytten kan også benyttes, men her er det førstemann til hytta da det ikke kan reserveres rom.

http://ut.no/hytte/3.2223/

 

 

Klatring:

---------

 

Taulagene vil bestå av 2-3 personer, der minst to personer skal være trygg på den graden de skal lede. Innerdalstårnet har et godt utvalg ruter, og for de som allerede har gått de fleste rutene på Tårnet kan Innerdalen by på flere fine klatrefjell.

 

Turkoordinator vil notere hvilke ruter folk klatrer, og evt. hjelpe til med fordeling av ruter om flere ønsker å gå samme rute. Men det er opp til hver enkelt person og taulaget å vurdere om de har den erfaringen og kompetansen som kreves for den klatringen de skal på. Når lagene forlater campen har de selv ansvaret for turen.

 

Fottur:

-------

 

Det blir en gruppe for de som ønsker å gå normalveien, som er en fantastisk flott fottur. Litt info om turen: http://ut.no/tur/2.5787

 

Fredag:

-------

 

Kjøring og innmarsj til Innerdalshytta. Folk bør være fremme senest 20:30.

 

Samling på kvelden for å bli kjent og inndeling i taulag hvis det er behov for det.

 

Lørdag:

-------

 

Klatring og fottur til tårnet.

Middag: Vi legger opp til felles middag for de som ønsker det på den betjente nyhytta. Koordinator melder fra til de som driver hytta hvor mange som skal ha middag. Angi gjerne i påmeldingen om du skal ha mat.

 

Søndag:

-------

 

Avhengig av tilstanden på bein og armer etter lørdagen: Klatring i klatrefeltet nær Innerdalshytta. Ellers er det mange fine fotturer i området, både korte og lange.

 

Utstyr:

-------

 

Deltakerne bringer med seg nødvendig utstyr for overnatting og ferdsel i fjellet ut i fra de aktivitetene han eller hun har tenkt å delta på.

 

Fører: «Klatrefører for Innerdalen» av Norsk Tideklubb

Turkart: Trollheimen (2010) 1:50 000 fra Nordeca Dere kan også skrive ut kart fra https://kartutskrift.no/

 

Adkomst:

--------

 

Nordfra, Fv 670 via Surnadal og til Ålvundeid. Ved Ålvundeid, følg skiltene til Innerdalen. Vel en mil inne i dalen er det stor parkeringsplass ved gården Dalen. Herfra er det vel en times spasertur (ca 4 km) inn til hyttene. (Sykkel kan være greit her, spesielt hjemover med støle lår.) Beregn ca 5 timer fra Trondheim før dere er fremme ved Innerdalshytta, alt etter hvor effektiv dere er.

 

Krav til turdeltakere

---------------------

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Turkoordinator følger opp dette. Taulagene som klatrer opererer som vanlig på egen hånd og er ansvarlige for egen sikkerhet.

 

Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her:

 

http://www2.turistforeningen.no/files/DNT_Fjellsport_Trondheim/TTF%20Turretningslinjer%2020140124.pdf

 

Påmelding:

----------

 

Skriv når du melder deg på om du skal på klatring eller fottur.

 

Påmelding på http://www.ttfdb.no/ innen søndag 10. juni. Maks 30 deltagere.

Fjellsportsamling i Innerdalen

Innerdalstårnet (Tårnet) er et fjell som er kjent over hele landet. Med sine steile sider som ender opp i et lite platå på toppen 1452 meter over havet er Tårnet ...

Kontaktinformasjon: