5-STJÄRNOR I SYLAN

Grenseløse opplevelser på norsk og svensk side. Tusenvis av svensker går varianter av denne turen – og nå er nordmenn i ferd med å oppdage turen med stjernenavnet. 5-Stjärnor holder høy standard og går innom fem betjente hytter eller fjellstasjoner. Alle med god mat og høyeste fjellkomfort.

Turen

På turens første dag går man til Blåhammarstugan, turens høyest beliggende hytte på 1085 moh. Dag 2 krysses riksgrensen på vei til Storerikvollen, norsk betjent turisthytte, beliggende med flott utsikt mot Sylmassivet. Dag 3 gås delvis i trivelig bjørkeskog og langs tørre flyer frem til Nedalshytta, norsk betjent turisthytte. Dag 4 krysses igjen riksgrensen til Sverige etter bare noen kilometer og turen fortsetter fram til Sylstationen. Anlegget har over 100 senger og har betjening som serverer frokost. Du får også kjøpt nødvendig mat i ”butikken”, men med selvbetjent tilberedning og oppvask.  Turens siste dag går tilbake til Storulvån fjellstasjon. 

Turbeskrivelse med inntegnet rute og bilder fra turen finner du på www.ut.no

Adkomst

Turen kan starte både fra Storerikvollen og Nedalshytta, eller fra Storulvån i Sverige. Til Nedalshytta og Storulvån er det bilvei helt fram. Til Storerikvollen fire trivelige km å gå langs gammel setersti. Men kommer du med offentlig transport er det enklest å starte i fra Storulvån. Da kan man ta fly eller tog til Trondheim og tog videre til Enafors hvor det er mulig å bestille transport (+46 647 70 477, må bestilles innen kl. 17.00 dagen i forveien) helt inn til Storulvån. Vi tar derfor utgangspunkt fra Storulvån Fjellstasjon.