5-STJÄRNOR  I  SYLAn

På denne magiske langturen kan du oppleve det beste av både norsk og svensk fjelltradisjon. 5-stjärnor går innom to betjente hytter på norsk side og tre «fjellstationer» som betjente hytter kalles på svensk side av grensen. Alle fem hyttene holder topp standard med god mat og fjellkomfort av ypperste slag.

Turen

På turens første dag går man til Blåhammarstugan, turens høyest beliggende hytte på 1085 moh. Dag 2 krysses riksgrensen på vei til Storerikvollen, norsk betjent turisthytte, beliggende med flott utsikt mot Sylmassivet. Dag 3 gås delvis i trivelig bjørkeskog og langs tørre flyer frem til Nedalshytta, norsk betjent turisthytte. Dag 4 krysses igjen riksgrensen til Sverige etter bare noen kilometer og turen fortsetter fram til Sylstationen. Anlegget har over 100 senger og har betjening som serverer frokost. Du får også kjøpt nødvendig mat i ”butikken”, men med selvbetjent tilberedning og oppvask.  Turens siste dag går tilbake til Storulvån fjellstasjon. 

Turbeskrivelse med inntegnet rute og bilder fra turen finner du på www.ut.noAdkomst

Turen kan starte både fra Storerikvollen og Nedalshytta, eller fra Storulvån i Sverige. Til Nedalshytta og Storulvån er det bilvei helt fram. Til Storerikvollen er det fire trivelige kilometer å gå langs en gammel setervei. Men kommer du med offentlig transport er det enklest å starte i fra Storulvån på svensk side. Da kan man ta fly eller tog til Trondheim og tog videre til Enafors hvor det er mulig å bestille transport helt inn til Storulvån (+46 647 70 477, må bestilles innen kl. 17.00 dagen før).ANDRE  FJELLFERIER  DU  OGSÅ  KAN  LIKE: